Informatie, verzending en voorwaarden

Orderbevestiging en overige mail van Xitin Beads:

Geen bevestiging van je bestelling of nieuwsbrief binnen gekregen? Controleer je spambox / map ongewenste mail, markeer de mail als gewenst of als geen spam en voeg ons vervolgens toe aan je contactpersonen. Daarmee kun je voorkomen dat orderbevestigingen etc. in de toekomst in je spambox terecht komen. Het kan ook zijn dat een foutief mailadres is ingevuld. Controleer altijd voor je op verzenden drukt of alle ingevulde gegevens correct zijn!


Betalen van je order en minimum orderbedrag:

Het minimum bestelbedrag om in onze webshop te kunnen bestellen is € 5,00 euro, dit is exclusief verzendkosten en inclusief eventuele kortingen. Dit geldt ook voor nabestellingen en/of toevoegingen aan een reeds geplaatste bestelling. Onder een bedrag van in totaal € 5,00 kunnen we helaas geen artikelen toevoegen/nabestellen en mee laten sturen met de huidige bestelling.

Voor Creditcard en Apple pay betalingen geldt een minimale order van 15,00 euro

Alle betaal mogelijkheden kun je vinden op de pagina met betaalmethodes


Verzendinformatie:

Het inpakken en de verzending van je bestelling doe ik zo snel als mogelijk nadat deze binnen is gekomen. Meestal kan ik je bestelling dezelfde werkdag nog verzenden, hiervoor geldt dan wel de voorwaarde dat deze voor 12.00 uur bij mij binnen is. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud van drukte of dagen dat ik afspraken, scholing of een dagje vrij heb.

Op woensdagen wordt er thuisgewerkt. Bestellingen die op dinsdag na 12:00 uur en op woensdag binnen komen, worden op donderdag verwerkt en verzonden.

Mijn streven is om sowieso uiterlijk binnen 2 werkdagen je bestelling te verzenden. Indien dit toch iets langer duurt dan gewoonlijk, zul je van mij bericht ontvangen of zal ik in het geval van langere afwezigheid waardoor bestellingen niet verwerkt kunnen worden een mededeling op de homepage en facebookpagina plaatsen.  Controleer voor je gaat bestellen altijd de homepagina of er een mededeling aanwezig is.

Ik krijg vaak de vraag: als ik nu bestel wanneer heb ik het dan? Het verwerken gaat snel, echter zodra ik de bestelling uit handen hebben gegeven aan de post, is mijne invloed op de snelheid van bezorging nihil. De meeste post wordt gewoon de volgende dag afgeleverd of soms na 2 dagen. Houd er echter rekening mee dat de post 5 werkdagen er over mag doen om je poststuk te bezorgen. In een enkel geval kan het dus ook wel eens wat langer duren.

Verzendtarieven bestaan onder andere uit BTW, verpakkingskosten, envelop/verzenddoos, verzendlabel, tonerkosten, portokosten zoals postzegels of pakketkosten en overige kosten die hier nog bij komen kijken.

Ik hanteer momenteel 5 verschillende tarieven binnen Nederland. De webwinkel rekent automatisch voor je uit voor welk verzendtarief je order wordt verzonden.

Voor brievenbuspost binnen Nederland geldt het volgende:

0-20 gram is € 1,99

20-50 gram is € 2,99

50-2000 gram via de brievenbus is € 4,75 (met track & trace)

Pakketpost is € 7,25 (met track & trace)

Laten bezorgen op een afhaallocatie kan uitsluitend per pakketpost á € 7,95 (met track & trace en verzekerd verzonden)

Alle andere manieren van bezorgen op jouw verzoek kunnen door ons worden geweigerd of zijn voor eigen risico.

 

Bij bestellingen met een orderbedrag vanaf € 50,00 binnen Nederland naar je eigen huisadres zijn de verzendkosten voor rekening van Xitin Beads*

*Voor verzending naar een Postnl afhaalpunt betaal je € 7,95.  Deze bestelling wordt verzekerd verzonden.

LET OP! gratis verzending geldt alleen als het 1 order betreft die meer dan € 50,00 bedraagt. Bij meerdere kleinere orders die je samen wil laten voegen zal geen gratis verzending worden toegepast vanwege alle extra (boekhoudkundige) handelingen die daar bij komen! Ook een kleinere order kan achteraf niet meer worden aangepast om zo gratis verzending te verkrijgen.


Naar Belgie en Duitsland


1 gram tot 30 kilo is € 9,99 (pakketpost, Track & Trace & aangetekend tot € 500,00 verzekerd)

Voorheen konden we kleine artikelen nog met het goedkopere postzegeltarief verzenden, helaas kan dit niet meer en zijn we genoodzaakt om alleen nog het tarief voor pakketpost in rekening te brengen. Je kunt in de postnl brochure lezen waarom: Postnl Brochure

De beste manier om hier mee om te gaan, is om hetgeen wat je wilt bestellen eerst op te schrijven tot je voldoende hebt om een grotere bestelling in één keer te plaatsen.

Laten bezorgen op een afhaallocatie geschied ook per pakketpost á € 9,99 (met track & trace en aangetekend tot € 500,00 verzekerd)

Alle andere manieren van bezorgen op jouw verzoek kunnen door ons worden geweigerd indien deze in strijd zijn met de regels van de vervoerder, of zijn voor eigen risico.

Bestellingen vanaf € 100,00 naar Belgie of Duitsland worden gratis verzonden.

For International Shipping: see if your country is in the list in your shopping basket. If not, send me an e-mail and I will update the list with the right shipping costs for your country.

Bij bestellingen met een orderbedrag vanaf € 100,00 naar België of Duitsland zijn de verzendkosten voor rekening van Xitin Beads.

LET OP! gratis verzending geldt alleen als het 1 order betreft die meer dan € 100,00 bedraagt. Bij meerdere kleinere orders die je samen wil laten voegen zal geen gratis verzending worden toegepast vanwege alle extra (boekhoudkundige) handelingen die daar bij komen! Ook een kleinere order kan achteraf niet meer worden aangepast om zo gratis verzending te verkrijgen.


Artikel informatie:

Ik doe mijn best om de metalen artikelen die ik inkoop zoveel mogelijk lood, nikkel en cadmiumvrij in te kopen. Echter geef ik hier geen keiharde garanties op daar het niet altijd vermeldt wordt door de leveranciers. Tevens is een allergische reactie op metalen onderdelen nooit uit te sluiten. Dit hoeft niet perse door nikkel te komen.

Bij kleurtypes zoals galvanised, dyed, metal, metallic, tone en plated kan slijtage/verkleuring optreden omdat huidzuren ze kunnen aantasten, dit is vaak niet te voorkomen en zal bij de één sneller dan bij de ander voorkomen, afhankelijk van het gebruik. Indien er duracoat vermeld staat is er minder kans dat er slijtage zal optreden, echter kan ook dan op den duur slijtage optreden. Als je jouw sieraden langer mooi wilt houden kun je de desbetreffende onderdelen voor gebruik lakken met wat blanke nagellak.


Ruilen of terugzenden van artikelen:

Informatie over het herroepen of retourneren van gekochte artikelen kun je op mijn herroepingspagina vinden

 

Levering en betalingsvoorwaarden van Xitin

Wij leveren de artikelen op de volgende voorwaarden:
Levering zolang de voorraad strekt.

Betalingsvoorwaarden:
betaling via de in de webwinkel aangeboden betaalmethoden.
Verzending van de artikelen die op voorraad zijn geschiedt binnen maximaal 3 werkdagen na ontvangst betaling, doch streven wij er naar dit zo spoedig mogelijk na betaling te verzenden.

Privacy: Xitin is in het bezit van een privacy verklaring en zal er alles aan doen om uw privacy te waarborgen en veilig te houden. Onze privacy verklaring kunt u hier terug vinden: https://www.xitin.nl/c-4447313/privacy-verklaring-xitin/
Indien u akkoord gaat met deze leveringsvoorwaarden gaat u ook akkoord met onze privacy verklaring. Lees de privacy verklaring aub goed door.

Fouten en prijswijzigingen voorbehouden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Betaalmethoden:
Bij Xitin heeft u een aantal verschillende mogelijkheden om uw order te betalen.
Deze betaalmethoden zijn hier te vinden en na te lezen: https://www.xitin.nl/c-3925221/betaalmethoden/
Bij keuze van één van deze betaalmethoden ga je akkoord met de voorwaarden en eventuele doorberekende kosten van de gekozen betaalmethode.

Er bestaat uitsluitend op afspraak een afhaal mogelijkheid, indien u wilt komen afhalen zal met u worden afgesproken wanneer dit het beste uit komt.

Artikelen die niet meer geleverd kunnen worden:
Mocht u betaald hebben en de artikelen blijken niet voorradig of niet meer leverbaar te zijn door onze leverancier, nemen wij contact met u op. Er zal met u worden overlegd of u een soortgelijk vervangend artikel wilt hebben voor de prijs van het artikel wat niet meer leverbaar is of dat wij de prijs die u voor het artikel hebt betaald terug zullen storten op uw rekening. Indien het artikel niet voor een soortgelijk product vervangen kan worden dan krijgt u het geld wat u heeft betaald van ons weer retour.

Kleuren, aantallen, samenstellingen en afmetingen:
Kleuren, verkoop aantallen, samenstelling en afmetingen van de artikelen zullen worden vermeld in de omschrijving. De kleuren op de foto kunnen altijd licht afwijken van de werkelijkheid. De afmetingen van de artikelen kunnen licht afwijken en worden ten alle tijden bedoeld als circa afmetingen. Veel artikelen worden afgewogen, het aantal in een verkoop eenheid is geen exact aantal maar een circa aantal. Een afwijking tot 5% in aantal of afmeting is normaal en zal niet worden vergoed of nagezonden bij een tekort of worden terug gevraagd bij een teveel aan ontvangen aantal van artikelen. Voor afwijkingen in kleuren geldt dat deze een klein aantal tinten lichter of donker kunnen zijn door foto en licht verschillen.

Let op: Bij kleurtypes zoals galvanised, dyed, metal, metallic, tone en plated kan slijtage/verkleuring optreden omdat huidzuren ze kunnen aantasten, dit is vaak niet te voorkomen en zal bij de een sneller dan bij de ander voorkomen afhankelijk van het gebruik. Indien er duracoat vermeld staat is er minder kans dat er slijtage zal optreden, echter kan ook dan op den duur slijtage optreden. Hierop kan helaas geen garantie worden gegeven.

Xitin is niet aansprakelijk voor artikelen die defect gaan of schade veroorzaken door gebruik waarvoor deze niet zijn bedoeld of gebruik op verkeerde wijze, noch is zij aansprakelijk als waarschuwingen of gebruiksvoorschriften op verpakkingen, los meegeleverd of in de artikelomschrijving in de webwinkel niet worden opgevolgd.

Verzending:
Binnen Nederland:
Om uw bestelling naar uw adres binnen Nederland te versturen, bieden wij u dit op uw naam en voor uw rekening bij PostNL aan. Tegen de bij de bestelling vermelde verzendkosten voor verpakkings- handelings- en portokosten in de winkelwagen, wordt uw bestelling bij u thuis bezorgd. Deze verzendkosten staan vermeld op uw factuur.
Een overzicht van deze verzendkosten zijn tevens terug te vinden in de footer van webshop onder de pagina met verzendinformatie.
Laten bezorgen op een afhaallocatie geschied uitsluitend per pakketpost tegen het in de webshop vermelde tarief voor bezorgen op een afhaal locatie, het pakket wordt met track & trace en verzekerd verzonden. Indien deze extra verzendkosten om wat voor reden dan ook omzeild worden kunnen we het niet op een postpunt laten aanbieden of dient er alsnog te worden bijbetaald.
Alle andere manieren van bezorgen op uw verzoek kunnen door ons worden geweigerd of zijn voor eigen risico.

Buiten Nederland maar binnen Europa:
Voor verzending naar het buitenland (Binnen Europa) wordt u door ons een priority verzending aangeboden tegen de bij de bestelling vermelde verzendkosten voor verpakkings- handelings- en portokosten in de winkelwagen . Deze kosten worden vermeld op uw factuur. Uw bestelling wordt dan met priority verzonden.
Laten bezorgen op een afhaallocatie geschied uitsluitend per pakketpost tegen het in de webshop vermelde tarief (met track & trace en verzekerd verzonden)
Alle andere manieren van bezorgen op uw verzoek kunnen door ons worden geweigerd of zijn voor eigen risico.

Verzending per brievenbuspost heeft het risico dat het kwijt raakt. Wilt u er zeker van zijn dat uw zending aan komt, dan kunt u deze tegen bijbetaling van de geldende kosten aangetekend laten verzenden. U kunt hiervoor per e-mail contact met ons opnemen.

Xitin is niet verantwoordelijk voor onjuist opgegeven en/of onjuist ingevulde adresgegevens door de klant, waardoor bestellingen niet op het juiste adres aankomen.
Noch is Xitin verantwoordelijk voor extra kosten voor door de post geretourneerde bestellingen vanwege het niet in ontvangst nemen, niet afhalen op een postlocatie door de ontvanger of retouren door te kleine of volle brievenbussen. Indien wij deze bestelling opnieuw moeten toezenden, dient u hierover opnieuw de gebruikelijke verzendkosten te betalen. Kosten die door Xitin Beads zijn gemaakt zoals verzendkosten voor het versturen van een bestelling en betaalkosten voor aan de deur geweigerde of door de post retour gestuurde bestellingen vanwege foutieve adresgegevens worden niet vergoed.

Annulering door de klant van een bestelling welke nog niet is verzonden of afgehaald:
Indien een bestelling is betaald maar nog niet is verzonden of afgehaald, dan kan deze binnen 14 dagen na het tijdstip van bestellen door de klant kosteloos worden geannuleerd, mits deze geen personalisatie of maatwerk bevat. Bestellingen die na de termijn van 14 dagen worden geannuleerd door de klant, kunnen niet meer kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering na de termijn van 14 dagen, zullen kosten zoals betaalkosten die wij aan onze betaalprovider of bank hebben moeten afdragen, of overige kosten aan de klant worden doorberekend of verrekend met eventuele restitutie van het bedrag van de bestelling. Bestellingen die reeds zijn verzonden kunnen niet meer worden geannuleerd, deze kunnen na ontvangst worden herroepen.

Herroepen of terugzenden van artikelen:
Voor het terug zenden van artikelen houden wij ons aan het herroepingsrecht. Het herroepingsrecht geldt alleen voor particulieren, niet voor bedrijven.
Voor herroeping dient u voorafgaand aan een retourzending, doch binnen 14 dagen na ontvangst van uw artikelen schriftelijk contact met ons op te nemen, dit kan per e-mail.
In de footer van onze webwinkel vindt u een herroepingsformulier. Deze dient u ingevuld en samen met de artikelen die u wilt retourneren aan Xitin toe te zenden. Retouren waar geen contact over is opgenomen of waar het herroepingsformulier niet bij zit gevoegd worden niet geaccepteerd.
Waardevermindering van het product door gebruiksschade of het ontbreken van de originele verpakking indien dit van toepassing is op de waarde, kan indien dit aan de orde is worden verrekend met het aankoopbedrag. Verzendkosten voor het retour sturen zijn voor eigen rekening. Verzend en overige kosten van geweigerde, niet aangenomen of niet afgehaalde pakketjes die retour komen worden niet vergoed.

Zijn artikelen gekocht op bedrijfsnaam dan behouden wij ons het recht voor om retouren te weigeren of een andere regeling met u te treffen. Verzendkosten voor het heen en terug sturen worden in dit geval niet vergoed.

Het retour artikel moet goed verpakt en voldoende gefrankeerd worden teruggezonden. De kosten en het risico van retourzending zijn voor de koper.

Defecte artikelen of artikelen die buiten eigen schuld om defect zijn geraakt, worden gerepareerd of geruild tegen een goed artikel indien voorradig. Een nieuw artikel wordt u dan kosteloos toegezonden. Mocht dit artikel niet meer leverbaar of te repareren zijn, dan zal uw geld worden teruggestort. Voor klanten buiten Nederland geld dat het geld wordt geretourneerd.

Voor ruilen van artikelen geldt dat wij het artikel eerst retour ontvangen moeten hebben. Is dit in goede orde ontvangen dan sturen wij het nieuwe artikel op.

In opdracht gemaakte artikelen:
Artikelen die speciaal in opdracht worden gemaakt of besteld kunnen na bestelling/levering niet worden terug genomen, het betreft hier maatwerk.

Afgeknipte/bewerkte artikelen:
Afgeknipte of voor u bewerkte materialen kunnen niet worden terug genomen. U kunt hierbij denken aan koord wat bijvoorbeeld van een rol is afgeknipt.

Kortingen en acties:
Kortingscodes zijn nooit te gebruiken in combinatie met andere kortingen, kortingscodes of acties. U kunt 1 kortingscode per bestelling gebruiken. Dit geldt ook voor cadeaubonnen, cadeauvouchers en shoptegoeden. Gebruikt u de verkregen kortingscode niet in uw winkelwagen, voert u de code niet correct in of controleert u niet of de korting daadwerkelijk van uw bestelling is afgetrokken alvorens u verder gaat met bestellen. Dan is dit geheel voor eigen risico. Een korting kan niet achteraf nadat de bestelling reeds is gedaan worden toegevoegd. Tevens zijn kortingen nooit geldig op reeds geplaatste bestellingen of bestellingen die buiten de voorwaarden van de korting vallen.

Klachten:
klachten dient u direct bij Xitin aan te geven. Xitin zal haar best doen om samen met u tot een passende oplossing te komen.
Bent u het niet eens met de oplossing van Xitin dan kunt u een geschil voorleggen aan de geschillencommissie via het ODR platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Algemeen:
Door uw bestelling geeft u te kennen, dat u met de leverings- en/of betalingsvoorwaarden akkoord gaat en dat u een koopovereenkomst met ons afsluit, U verplicht zich hiermee de artikelen af te nemen en te betalen.
Indien uw bestelling niet binnen 7 dagen wordt betaald en/of af wordt genomen, word de bestelling als geannuleerd gezien.

Xitin is nooit gehouden tot betaling van enigerlei schadevergoeding aan de Klant of anderen, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld van de webshop.
Xitin is nooit aansprakelijk voor gevolg- of bedrijfsschade, indirecte schade en winst- of omzetderving.
Indien Xitin, om welke reden dan ook, gehouden is enige schade te vergoeden dan zal de schadevergoeding nooit hoger zijn dan de factuurwaarde van het betreffende product waar de schade door is veroorzaakt.
Xitin kan nooit aansprakelijk worden gesteld als waarschuwingen of gebruiksaanwijzing op of bij materialen of in de artikelomschrijvingen in de webwinkel niet worden opgevolgd.
Materialen die door Xitin worden verkocht zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Xitin heeft het recht om de leveringsvoorwaarden tussentijds aan te passen.(Download de Algemene voorwaarden als PDF bestand.)

 

Bestellingen worden op werkdagen zo snel mogelijk nadat deze binnen zijn gekomen verwerkt en verzonden. Op ma, di, do en vrij voor 12:00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden.

Levering uit voorraad, géén dropshipping! Dus snellere levering en betere kwaliteit!

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddeld cijfer van 9,4 uit ruim 1400 beoordelingen

 We letten er bij inkoop op dat metalen artikelen nikkel, cadmium en loodvrij zijn.

 Mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna

Gratis verzending van bestellingen boven € 50,00 binnen Nederland

Voor Belgie en Duitsland geldt gratis verzending van bestellingen boven € 100,00

 Keuze voor aflevering op postnl locatie in je buurt

Ruim assortiment van meer dan 7000 artikelen

Betaalbare en eerlijke prijzen

Leverancier van vele bekende merken

Herroeping van je bestelling binnen 14 dagen

Vaste kortingen (zie footer)

 Handige Do It Yourself video's via ons YouTube kanaal

© 2009 - 2021 Xitin Beads & Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel