Uitleg / Gebruiksaanwijzing.

Hoe werkt dat nou dat Diamond Painten?

Inhoud Pakket / Benodigdheden:

 • Canvas doek met daar op het patroon in de benodigde tekentjes van de afbeelding gedrukt.
 • Papieren Legenda met kleurcodes
 • Facet geslepen diamond cut  resin steentjes in de benodigde kleuren
 • Pincet en indien op voorraad doen we er als extraatje een pennetje met een lijmblokje bij (pennetje en lijmblokje zijn niet standaard maar is een extraatje ) Eventueel kan los een pick me up tool worden bijgekocht
 • Een groen sorteerbakje om je resin steentjes in te leggen

Alles wat er bij zit wat niet in bovenstaand lijstje staat is niet standaard en is een extraatje.

 

Werkwijze:

 • Controleer de inhoud van uw pakket, als alles aanwezig is kun je starten.
 • Het is handig om vooraf de kleuren alvast in gripzakjes, fliptop doosjes of in tubes te verdelen en hier het kleurnummer welke op de verpakking van de steentjes zit gedrukt te schrijven. De verpakking waar de steentjes in geleverd worden is niet hersluitbaar, de gripzakjes, fliptop doosjes of tubes zijn dit wel. Dit werkt direct al een stuk lekkerder. Uiteraard kun je dit ook doen zodra je toe bent aan een bepaalde kleur. Je bepaalt hierin zelf je eigen werkvolgorde.
 • Leg het canvas met het patroon op je werkblad, haal een stukje van de folie los en vouw dit om ter grootte van het stuk wat je wilt beplakken. Let er op dat je steeds kleine stukjes tegelijk doet. Dit voorkomt dat er stofjes en ander vuil op het plakgedeelte komt als deze te lang bloot ligt.
 • In het blootgelegde gedeelte zie je een deel van het patroon. Je ziet dat deze uit vakjes bestaat ter grootte van de steentjes. In elk vakje zit een tekentje wat aan een bepaalde kleur toebehoort. Kies 1 tekentje uit en zoek in de legenda welke kleur hier bij hoort, iedere kleur heeft een nummer wat correspondeert met het tekentje op je patroon. Je start met de kleur die je zojuist hebt uitgezocht.
 • schud wat van deze kleur in het sorteerbakje.
 • Plak met een pincet of een pick-up pen de resin steentjes op het corresponderende vakje. Vul alle vakjes van dezelfde kleur in het blootgelegde gedeelte op met de steentjes.
 • Als je alle vakjes met de eerste kleur hebt volgeplakt dan start je met de tweede kleur en plak je alle vakjes van deze kleur vol. Dit herhaal je tot je het blootgelegde vakje vol hebt geplakt.
 • Je kunt de steentjes als ze eenmaal goed plakken nog even extra aandrukken met je pincet of pick up pen. Hierdoor liggen de steentjes  zo recht mogelijk en krijgt je een beter effect.
 • Indien je een steentje tussen andere steentjes in moet leggen dan kun je wel enige druk zetten om het steentje ertussen te duwen. Dit geeft over het algemeen geen problemen voor de naastgelegen steentjes.
 • Als je het werk opruimt zorg dan dat er geen gedeeltes bloot liggen. Als alles is afgedekt met de folie kun je iets zwaars op het gedeelte leggen wat je al hebt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de steentjes uiteindelijk beter hechten aan de canvas. Ook nadat je Painting helemaal klaar is kun je deze gerust een weekje met iets zwaars erop ergens weg leggen voor een betere hechting.
 • Na de afwerking kun je de painting inlijsten en desgewenst ophangen.

 

 

Opmerkingen / waarschuwing:

 • Diamond painting is niet geschikt voor kleine kinderen ivm inslik gevaar.
 • Wat oudere kinderen kun je het beste onder toezicht hiermee bezig laten gaan.
 • Xitin Beads is niet verantwoordelijk voor het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing of waarschuwingen omtrent dit product.
 • Voor de scherpte en gedetailleerdheid van de afbeelding die je wilt,  geldt hoe groter het canvas dus hoe meer steentjes er gebruikt moeten worden, hoe duidelijker je afbeelding zal worden.

 

TIP

Hoe voorkom ik plooien in mijn canvas?

Een tip hoe je voorkomt dat je plooien in je diamond painting krijgt. Als je je paint krijgt is hij opgerold, dit is om te voorkomen dat er juist plooien in komen. Nu is het soms wel eens een gevecht om je canvas daarna mooi plat te krijgen en daar kunnen dan soms toch nog plooien ontstaan. Hoe krijg je nou je canvas mooi plat zonder deze plooien?

1 rol de painting nooit in tegen gestelde richting terug. Dit veroorzaakt juist plooien. 2 probeer de painting niet zomaar plat te drukken, 3 rol de painting niet te snel af maar doe dit voorzichtig en met beleid.

Hoe moet het dan wel? Als je de painting afrolt dan zorg je dat je een paar lekkere zware boeken bij de hand hebt of iets anders wat plat en zwaar is. Laten we voor het gemak even van een paar zware boeken uit gaan. Je rolt het eerste stukje af net op de rand van de tafel en de rest van de rol laat je over de rand van je tafel hangen. Op het afgerolde stukje plaats je gelijk een boek, zodat dit stukje van de paint plat op de tafel ligt en nergens meer heen gaat. Je rolt dan steeds voorzichtig en langzaam een stukje verder af en schuift de paint verder de tafel op waarbij het het boek verder over het afgerolde deel van je painting heen schuift. Zorg dat je paint onder je boek blijft liggen. Is je paint groter dan het boek dan pak je een volgende boek en zo ga je door tot je paint helemaal is afgerold. Dit doe je dus wel met beleid. Laat de boeken een paar uur liggen op je paint en je kunt daarna aan de slag met een mooie platte paint zonder plooien.

Heb je onverhoopt toch een paar plooien in je painting gekregen? Of zie je ze er tijdens het afrollen toch in schieten? (papier komt dan een plooi in) Trek het papier direct los van de plaklaag en wrijf het weer goed plat over de plaklaag heen. Als dit niet afdoende is en er in de plaklaag onder het papier toch een plooi is gekomen, dan kun je het volgende doen: De plaklaag op je canvas is een folie. Als er een plooi in je paint zit, dan zit die voornamelijk in je plakfolie en daar zit dus lucht tussen of onder wat niet meer weg kan. Plat drukken of daar een boek op leggen zal dan niet helpen zolang de lucht niet weg kan. Met een heel scherp mesje kun je de plakfolie dan voorzichtig een stukje insnijden in de plooi. Daarna kun je de lucht er onder vandaan strijken en de plooi weer glad strijken. Vervolgens leg je er even een poosje wat zwaars op zodat de folie weer goed hecht aan het canvas.

 

Heb je nog vragen? Je kunt per e-mail contact met ons opnemen.

 

 

Bestellingen worden op werkdagen zo snel mogelijk nadat deze binnen zijn gekomen verwerkt en verzonden. Op ma, di, do en vrij voor 12:00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden.

Levering uit voorraad, géén dropshipping! Dus snellere levering en betere kwaliteit!

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddeld cijfer van 9,4 uit ruim 1400 beoordelingen

 We letten er bij inkoop op dat metalen artikelen nikkel, cadmium en loodvrij zijn.

 Mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna

Gratis verzending van bestellingen boven € 50,00 binnen Nederland

Voor Belgie en Duitsland geldt gratis verzending van bestellingen boven € 100,00

 Keuze voor aflevering op postnl locatie in je buurt

Ruim assortiment van meer dan 7000 artikelen

Betaalbare en eerlijke prijzen

Leverancier van vele bekende merken

Herroeping van je bestelling binnen 14 dagen

Vaste kortingen (zie footer)

 Handige Do It Yourself video's via ons YouTube kanaal

© 2009 - 2021 Xitin Beads & Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel