Sorteer op
 • UV Resin 15gr Crystal Clear SOFT
  UV Resin 15gr Crystal Clear SOFT
  € 7,50
 • UV Resin 25gr Crystal Clear
  UV Resin 25gr Crystal Clear
  € 8,99
 • UV Resin XXL fles van 200gr Crystal Clear
  UV Resin XXL fles van 200gr Crystal Clear
  € 64,95
 • UV Resin 25gr Transparant Blauw
  UV Resin 25gr Transparant Blauw
  € 8,99
 • UV Resin 25gr Transparant Groen
  UV Resin 25gr Transparant Groen
  € 8,99
 • UV Resin 25gr Transparant Roze
  UV Resin 25gr Transparant Roze
  € 8,99
 • UV Resin 25gr Transparant Rood
  UV Resin 25gr Transparant Rood
  € 8,99
 • UV Resin 25gr Transparant Zwart
  UV Resin 25gr Transparant Zwart
  € 8,99
 • UV Resin 25gr Semi Transparant Wit
  UV Resin 25gr Semi Transparant Wit
  € 8,99
 • UV Led lamp Mini (USB)
  UV Led lamp Mini (USB)
  € 8,95
 • Crystal Clear Resin
  Crystal Clear Resin
  € 7,95
 • UV-lamp 36W
  UV-lamp 36W
  € 18,95
Sorteer op

UV resin & Giethars

Verschil tussen UV resin en Giethars

Wat is het verschil tussen UV resin en epoxy giethars?  UV resin droogt vele malen sneller en het droogt goed met zowel natuurlijk UV-licht als kunstmatig UV-licht via een UV led lamp. Leg je een project van UV resin onder een UV lamp, dan kun je de resin al binnen 1 á 2 minuten uitgehard hebben. Ook in direct zonlicht duurt het drogen van je UV resin een stuk minder lang dan een werkstuk van epoxy giethars. Zelfs op een bewolkte dag kun je de UV resin sneller laten uitharden dan epoxy giethars.

Daarnaast bestaat epoxy giethars uit 2 componenten die je met elkaar moet mengen. Deze mengverhouding komt vrij precies. Als dit iets afwijkt kan je giethars plakkerig blijven. Niets is zo vervelend dan het niet goed uitharden van je werkstuk. Daarnaast moet epoxy giethars minimaal 24 uur drogen voor je dit verder kunt verwerken en tot 72 uur uitharden voordat je werkstuk echt helemaal klaar en goed uitgehard is. UV resin is daarentegen kant en klaar en hoeft niet meer gemengd te worden.

Maar let op!

Er bestaat ook een giethars variant die UV resion wordt genoemd. Dit is geen UV resin maar doodgewone giethars. De term UV wordt dus ook vaak genoemd in de normale epoxy resin om aan te geven dat de epoxy resin UV bestendig is. Dit is eigenlijk geen UV resin maar epoxy giethars. Ook de epoxy resins met die benamingen moet je nog steeds zelf mengen met 2 componenten. En het heeft diezelfde lange droogtijd als giethars. De naam is wat verwarrend omdat deze lijkt op UV resin. De benaming kan dus wat misleidend zijn en voor verwarring zorgen. Deze variant verkopen wij dus niet. Maar lees altijd goed de eigenschappen en droogtijd van de epoxy giethars, zodat je weet met welke soort epoxy je te maken hebt.

De echte UV resin droogt dus door UV licht. De epoxy giethars die bestand is tegen UV licht droogt niet met UV licht en geeft alleen aan dat deze niet verkleurt onder invloed van UV licht. 

Welke epoxy resin is waarvoor geschikt?

Voor het maken van sieraden gebruik ik zelf heel graag UV resin. Dit is een stuk fijner vanwege de snelle verwerkingstijd. Voor kleine werkstukken zoals sieraden heb je geen lange verwerkingstijd nodig omdat je geen grote oppervlakten hoeft af te gieten. Je kunt een sieraad gemakkelijk in dunne laagjes opbouwen met in de verschillende laagjes allerlei leuke materialen verwerkt, zonder dat je lang hoef te wachten voor een laagje resin is uitgehard. Je kunt dan in een veel kortere tijd je sieraad opbouwen en makkelijker een 3D effect in je sieraad creëeren.

Voor grotere epoxy resin projecten, zoals het afgieten van bijvoorbeeld een dienblad, een mooie schaal of een tafeltje, zou ik juist weer voor epoxy giethars kiezen. Dit is vaak in verhouding goedkoper en indien nodig verkrijgbaar in grotere flessen. Daarnaast is het fijn dat grote oppervlakten niet snel uitharden onder invloed van UV licht zodat de verwerkingstijd langer is. Dit is voor grote werkstukken dus wel weer heel fijn, want je wilt niet dat tijdens het gieten je werk al aan het uitharden is met alle gevolgen van dien.

Dus voor sieraden gebruik je UV resin en voor grote projecten gebruik je epoxy giethars. 

Gekleurde UV-resin

Heb je geen zin om zelf je UV resin te mengen met kleurstof? Dan kun je ook UV resin kopen die al is gekleurd. Het voordeel van een flesje gekleurde UV resin is, dat je alle projecten die je met dit flesje maakt in dezelfde kleur kunt maken. Zo heb je geen kleurverschil in de sieradenonderdelen die je maakt. Stel je wilt een set oorbellen, een ring en een mooie hanger maken in dezelfde kleur. Dan kun je dit met de gekleurde uv resin doen en heb je precies de juiste kleur voor alle sieraden uit de set die je wilt gaan maken.

 

 

 

Bestellingen worden op werkdagen zo snel mogelijk nadat deze binnen zijn gekomen verwerkt en verzonden. Op ma, di, do en vrij voor 12:00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden.

Levering uit voorraad, géén dropshipping! Dus snellere levering en betere kwaliteit!

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddeld cijfer van 9,4 uit ruim 1400 beoordelingen

 We letten er bij inkoop op dat metalen artikelen nikkel, cadmium en loodvrij zijn.

 Mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna

Gratis verzending van bestellingen boven € 50,00 binnen Nederland

Voor Belgie en Duitsland geldt gratis verzending van bestellingen boven € 100,00

 Keuze voor aflevering op postnl locatie in je buurt

Ruim assortiment van meer dan 7000 artikelen

Betaalbare en eerlijke prijzen

Leverancier van vele bekende merken

Herroeping van je bestelling binnen 14 dagen

Vaste kortingen (zie footer)

 Handige Do It Yourself video's via ons YouTube kanaal

© 2009 - 2021 Xitin Beads & Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel